Deanu ja Várjjat museasiida
Tana og Varanger museumssiida
Várjjat Sámi Musea
Varanger Samiske Museum
Deanu Musea
Tana Museum / Teno museo
Ä´vv Saa´mi mu´zei
Ä´vv Skoltesamisk museum
Saviomusea
Saviomuseet
Oppsummering 2017
VEL OVERSTÅTT VUONNAMÁRKANAT!
Lørdag 2. september var ca 3100 personer innom Vuonnamárkanat. 75 selgere var på plass med sine håndverksprodukter og kortreist mat. På lista over selgere  var det i år 7-8 nykommere. Det som ble solgt fra salgsbodene i år var mest Duodji (21 boder) og mat (21) , skinnprodukter(15), strikkede produkter (13) og sølv (7). Andre produkter som ble solgt var sjal, silke, tre, glass, bøker, urter, klær, kniver mm. 
 
I tillegg var det en rekke aktiviteter publikum kunne delta på; lassokasting, hundekjøring, lage armbånd, hesteridning, fuglekassesnekring. En nykommer under markedet var en egen Mánáidsiida hvor barn kunne leke og kose seg på et avgrensa område. Her var det også underholdning ved Juffá og Sara Marielle Gaup Beaska. 
Avslutningsvis var det en joikekonsert midt på markedsområdet, med de flotte joikerne Johan Andersen, Øystein Nilsen, Ante Mihkkal Gaup og Sara Marielle Gaup Beaska. Til slutt ble det tradisjonen tro i regi av Isak Sabasenteret, delt ut pengepremier til koftekledte markedsdeltakere. Været var bra med litt morgenyr, siden sol og ca 12 grader og vindstille.Takk til alle som var med å bidra til at årets marked ble så bra!!

Vi treffes på marked neste år lørdag 1. September
 
 
 Foto: Várjjat Sámi Musea